Menu

Bezoek de Zilverstad

nieuwe-stadsplattegrond-schoonhoven.jpg

Silver Walk of Fame. In de mooie oude binnenstad heb je al snel de neiging omhoog te kijken naar de mooie gebouwen, maar vergeet ook niet eens naar je voeten te kijken.

De tegels met meestertekens in de binnenstad van Schoonhoven liggen voor de panden waar de edelsmeden woonden en werkten. Dikwijls is er nog een oude werkplaats in of achter het pand te vinden.

Meer over de Meestertekens

meesterteken-tegel-stephan-tellier-photography-9693.jpg
b-b-foto-zm_2482005647.jpg

Overnachten kan je hier zelfs in edelsmeed-sferen bij B&B De Smederij.
De entree van de B&B herinnert aan een vorige functie van het pand. Op het adres was van de jaren ’60 tot ’90 snoepwinkel Jamin gevestigd. De oude chocoladeautomaat werd gerestaureerd; je vindt ‘m naast de deur. In de B&B is een oud dubbeltje dat bij de verbouwing tevoorschijn kwam, ingelijst. Het mag duidelijk zijn: dit historische pand is omgetoverd tot een heerlijke overnachtingsplek. De kamer in boetiekhotelsfeer ademt luxe en ontspanning. Het vormt een heerlijke uitvalsbasis om Schoonhoven te ontdekken.
De Smederij

Via deze link kom je op de interactieve plattegrond van schoonhoven
Plattegrond

28_web.jpg.840x840_q85_upscale.jpg

Het Nationale Zilvermuseum heeft een werkplaats waar je de smeden aan het werk kan zien, een prachtige vaste collectie maar ook veel wisselende exposities. Een bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven betekent een leuk, interactief en leerzaam uitje voor jong en oud. Kinderen kunnen hier ook zelf aan de slag. Bezoekers zien, voelen, ruiken en horen zilver en ontdekken nog veel meer over dit veelzijdige edelmetaal in de Wereld van Zilver. Met regelmatige wisselende exposities en activiteiten is het de moeite om nog eens terug te komen!

ZILVERMUSEUM

Zilver aan de Lek. De historische werkplaats van Marianne is een bezoekje waard. Ze maakt zelf haar sieraden in de werkplaats die al generaties gebruikt wordt, en geeft hier ook workshops.

ZILVERAANDELEK

DSC_0200.jpg
rikkoert_203148437.jpeg

Schoonhoven staat ook wel bekend als dé Zilverstad. Er is van alles te zien en ontdekken dat met edelsmeden te maken heeft. Geen toeval natuurlijk dat wij hier gevestigd zijn. We horen dagelijks dat klanten hun bezoek aan onze showroom combineren. Hier een paar tips.