Menu

Hangmotoren

handstukken.jpg

Bij de hangmotor heb je ook een handstuk nodig, de oranje hangmotor is er eventueel in set.
Bij de andere hangmotoren adviseren we het handstuk van FARO of Badeco, deze zijn kwalitatief goed.

Zet je vaak edelstenen? Overweeg dan eens om te gaan werken met een hamerhandstuk. Dit is een handstuk dat niet draait maar juist tikjes geeft zodat je efficiƫnt je zetwerk kunt doen.

We hebben de hangmotoren in onze showroom hangen, dus wanneer je het fijn vindt kun je ze altijd even bekijken, horen en voelen.

Mocht je van plan zijn de machine veel te gaan gebruiken ( ook het frezen en boren ) zijn de professionele KLEIN en FARO de beste optie.

Allebei kwalitatief het beste wat je kan kopen, KLEIN begint net nog iets lager in toeren en heeft een voetpedaal zoals je bij een naaimachine vaak ook ziet.
FARO heeft een voetpedaal met schuif, dit werkt weer heel anders. Het voordeel daarvan is dat wanneer je je voet laat rusten de snelheid stabiel blijft. Deze hangmotoren produceren minder geluid en veel minder trilling.

hangmotor-faro.jpg
IMG_0321.jpg

De JUGEND machine is een model dat wij speciaal in het assortiment hebben genomen voor semi professioneel gebruik, deze kan al op een lager toerental stabiel draaien en heeft minder trillingen in de slang.

Het is daarom een mooie tussenstap tussen de voordelige oranje hangmotor en de duurdere professionele hangmotoren. Het is te zien dat er door de fabrikant naar de Klein hangmotoren gekeken is.

Er zit best wat prijs verschil tussen de verschillende machines, deze staat in verhouding tot de kwaliteit.

Alle hangmotoren zijn traploos (dat betekent dat het niet in stappen oploopt in snelheid maar geleidelijk, en beginnen bij 0 toeren)

De "oranje" hangmotor is de laagst geprijsde machine, goed te gebruiken voor polijsten en afwerken, als je wil gaan boren en frezen zal je merken dat de motor iets minder stabiel loopt op het allerlaagste toerental, dit maakt hem daarom niet iets minder geschikt voor het hele fijne precisie werk bij het zetten en frezen / boren.

IMG_0320.jpg

Hangmotoren

Boren, polijsten, matteren, frezen, zetten, textureren. Het werken met een hangmotor is enorm veelzijdig. We hebben diverse modellen in ons assortiment, en krijgen vaak de vraag welke hangmotor de beste keuze is. Daarom vertellen we er jullie in deze blog meer over.