Menu

Het gezicht achter het zilver en goud

foto1.jpg

Bijna 25 jaar geleden opende Mees en Marrie Herens het bedrijf in de Lopikerstraat. Na jaren ervaring op te hebben gedaan bij een soortgelijke firma die hun vestiging in Schoonhoven sloot vond Mees dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen.

In het begin was het een samenwerking met een Duitse gereedschap leverancier: Herens & Schmalz was een feit. Veel klanten bleven hem trouw en het bedrijf groeide, en er was extra hulp nodig. Doordat dochters Liesbeth en Anne in het bedrijf kwamen werken werd het een heus familiebedrijf. Herens & Herens werd de naam. Ook het pand werd te krap en er werd verhuisd naar het huidige pand aan de Slootweg.

We hebben afscheid moeten nemen van Mees, maar wij, Marrie, Liesbeth en Anne hebben onze schouders er onder gezet en zetten het bedrijf voort, tegenwoordig met hulp van een fijn team.

De persoonlijke benadering zorgde er voor dat veel klanten Mees' zijn naam boven hun boodschappenbriefje hadden staan en we zijn trots dat we dit nog steeds wel eens zien aan de balie. We doen ook onze uiterste best deze manier van met onze klanten om te gaan door te zetten.

Dat we na al die tijd ons bedrijf elke keer zien groeien zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder jullie, onze klanten.Onze liefde voor ons bedrijf en het vak edelsmeden zorgt er voor dat wij dat met veel plezier en trots doen.

IMG_1021.jpg

En nog verder terug; P. Heerens. Het verhaal gaat dat hij deze vogel maakkte van omgesmolten zilveren munten.

Heel veel verder gaan de fotos helaas niet, maar er is terug te vinden dat onze voorvader Abraham Heerens, geboren in 1708, al als zilversmid werkzaam was in Schoonhoven. Bijzonder toch!?

Dat wij benodigdheden leveren aan de edelsmid is geen toeval, want wist je dat familie Herens al generaties verbonden is aan het edelsmeden? Zelfs zo lang dat we in onze mooie Zilverstad de familie zijn met de meeste generaties smeden. Daar zijn we stiekem best een beetje trots op.

Zo zie je hier een foto van zilversmid Piet Heerens, die bekend staat om zijn drijfwerk. Hij kon uit een plaatzilver namelijk prachtige vormen omhoogwerken. Tip: Zijn kikkerschalen, waarop een kikker op een lelieblad te voorschijn werd getoverd, zijn nog steeds te bewonderen in de Edelambachtshuys op de haven.

metalen.jpg