Menu

Our Holiday Gift tips

IMG_5091.jpg

GEREEDSCHAPSROL

Zorg er voor dat je vijlen niet tegen elkaar aanliggen om beschadiging te voorkomen, of neem je meest gebruikte hamers en vijlen mee wanneer je van werkplek wisselt. Dat doe je in stijl met deze handgemaakte gereedschapsrol. Ze worden speciaal voor ons gemaakt in een Nederlands atelier.
GEREEDSCHAPSROL

Naast de gereedschapsrollen worden daar ook de lederen schorten en schootvellen voor ons gemaakt.

link naar SCHOOTVEL

Link naar LEDEREN SCHORT

DSC_0834-2.jpg
DSC_1760.jpg

TELBOEK GOUDSMID
En zelfs voor de allerkleinsten hebben we een hele leuke tip. Edelsmid Malou Paul ontwierp tijdens haar zwangerschap dit geweldige telboekje. Aan de hand van gereedschappen en edelstenen leren de kleine smidjes tellen. Mooie illustraties en een stevige kaft en dikke kartonnen bladzijden. Link naar Telboekje

MOK GOUDSMID
Dan komen we gelijk op de door Malou ontworpen mok. Deze staan ondertussen al op heel veel werkbanken te pronken en worden ook vaak cadeau gegeven.
Link naar MOK

WASBEWERKING

Wasbewerking is een hele leuke en handige manier om ruimtelijk te werken. Je maakt een model uit o.a. vijlwas, met behulp van bijvoorbeeld grove vijltjes, bewerkstalen, snijders en modelleerapparaten.

Alle producten vindt je hier:
WASBEWERKING

Een leuke beginnersset is deze OP=OP wasbewerkset of

dit gereedschapssetje in combinatie met deze vijlwasset.

Maar ook boetseerwas is een optie. Zoals de naam al zegt kun je dit kneden in de gewenste vorm.
BOETSEERWAS

Vervolgens wordt het model gegoten. Wanneer je dit vaak doet is het een optie hiervoor een installatie aan te schaffen, maar veel van onze klanten besteden het gieten uit. In Schoonhoven kun je hiervoor terecht bij de bedrijven De Vaal en Van Den Bergh Zilverwerken.

Het boek WAX CARVING geeft stap voor stap uitleg met duidelijke foto's daarbij om het was bewerken onder de knie te krijgen. Wal al wat ervaring met was? In dit boek worden er ook oppervlakte bewerkingen uitgelegd om een bepaalde structuur te maken.
Link naar WAX boek

1e0ed7fe0b4042ac858d14591d44f119.jpg
structuurhamer.jpg

Textuurhamers

Deze hamers zijn niet alleen heel erg leuk om mee te experimenteren, maar deze manier van oppervlakte bewerking heeft ook een groot voordeel:
doordat je veel dieper je materiaal in gaat dan de meeste matteringen slijt het naarmate een sieraad veel gedragen wordt niet van de oppervlakte.

Er zijn verschillende varianten bij ons te koop en je vindt ze HIER

cadeau.png

CADEAUBON

Met dit cadeau zit je altijd goed. Onze bonnen zijn mooi vormgegeven en zowel in de showroom als online in te leveren.

Ze zijn te bestellen via de webshop, en als de gever geen klant bij ons is kan er ook gemakkelijk via de mail besteld worden.

Hoe?
Dit is de productpagina LINK
Zelf geen klant? Klik hier voor uitleg hoe je toch een cadeaubon kunt aanschaffen: UITLEG

Een boek klinkt misschien cliche, maar ons als edelsmeden maak je hier natuurlijk enorm blij mee. Beginner of juist gevorderd? Voor iedereen hebben we wat wils. Via deze link kom je bij alle boeken: BOEKEN

Denk bijvoorbeeld aan:
Professionele Sieraden Technieken.
Dit dikke boek is enorm veelzijdig, en wordt ook niet voor niks bij meerdere cursussen als handboek gebruikt. Van de basistechnieken als zagen en solderen, tot Mokume en Anticlastisch smeden. Duidelijke uitleg met foto's, dat maakt het een uitgebreid handboek voor alle edelsmeden.
Link naar boek

boeken.jpg
snoeren.jpeg

EDELSTEEN SNOEREN

Wij vinden dit altijd een rustgevend klusje, met een mooi resultaat: het rijgen en knopen van snoeren. De edelsteen snoeren zijn ook nog eens super leuk te mixen met een hanger, of gebruik de kralen los als onderdelen voor bijvoorbeeld oorhangers.

We hebben super veel soorten stenen in verschillende slijpsels, maten en kleuren.
KLIK HIER voor alle snoeren.

De snoeren worden vaak geknoopt met behulp van een RIJGPINCET en een mooie houten RIJGPLANK komt daarbij ook goed van pas.

Het wordt vaak gecombineerd met kleine BALLEN of met leuke TUSSENSTUKKEN

tips-feestdagen-retro-ringpers.jpg

ZAAGBEUGEL UPGRADE

We hebben de Retro Zaagbeugels aan ons assortiment toegevoegd.

Naast het fijne handvat en dat de beugel stabiel is door de vorm en omdat het uit één stuk bestaat, is het ook gewoon een plaatje om naar te kijken.

RINGPERS
Heel erg leuk speelgoed: De ringenpers. Ze zijn er in verschillende motieven. Draad of dun plaat er tussen, draai het dicht tussen de bankschroef of gebruik een hamer, en tadaaa: een golvende ring. Klik HIER

Parfum in je schoen? Gadget onder de boom?
Heel leuk allemaal, maar wij als goudsmeden worden stiekem heel erg blij van gereedschap.

Die mooie hamer waar die er niet alleen mooi uit ziet, maar ook toffe structuren maakt, dat boek met heel veel tips, die leuke mok die je al op het oog had, of mag je zelf iets uitkiezen?
Hier wat leuke tips van ons ter inspiratie van en handige info.

Ander idee?
We hopen dat onderstaande tips leuke inspiratie voor jullie is. Zoals je kunt lezen zijn wij gek op gereedschappen en kunnen we nog wel even doorgaan. Heb je een vraag of een ander leuk idee om cadeau te geven? Stuur ons gerust een mailtje ( shop@herens.nl ) en we denken graag met je mee.

Alvast heel veel mooie momenten gewenst!

De dames Herens

sinterkersternieuw2.png